Mozgássérült

rokkantság

fogyatékkal élés

Gyógyászati segédeszközök

Mozgássérült szállítás

Akadálymentesítés

Mozgássérültek házi betegépolása

Gyógyászati segédeszköz vásárlás, kölcsönzés

Gyógyászati segédeszközök és személyi akadálymentesítés


Számos szaküzlet és webáruház áll rendelkezésre, akadálymentesítő eszközök széles választékával, sok esetben világszínvonalú termékekkel. A mozgássérültek számára szükséges segédeszközöknek több csoportját is megkülönböztethetjük: például a helyváltoztatáshoz szükséges kellékek (mobil lépcsőzőeszközök, mankók), az egyhelyben történő testhelyzet-változtatáshoz kapcsolódó kellékek (kapaszkodók, emelők), a különböző eszközök használatát megkönnyítő kiegészítők (magasított wc csésze és – WC ülőke, olyan speciális mosdókagyló, amelyhez odafér a kerekesszék), fekvést, pihenést, éjszakai alvást kényelmesebbé tevő segédeszközök (speciális matracok, felfekvést megelőző párnák, mozgatható ágyak) stb.

Sajnos annak, hogy fogyatékos embertársaink beszerezzék a számukra fontos segédeszközöket, elsősorban és a legtöbb esetben anyagi akadályai vannak. A személyi akadálymentesítés egy részét az intézményi akadálymentesítés ugyan kiváltja, de ez csepp a tengerben. A fogyatékos személyek, mozgássérültek  otthonában, illetve azokon a helyeken, ahol gyakran tartózkodnak, szükséges a személyre szóló akadálymentesítés. A személyi eszközök egy részét pedig hosszabb utazás vagy máshol tartózkodás esetén bizony vinniük kell magukkal. Az akadálymentesítő eszközök egy része kisebb tételnek mondható, illetve olyan dolog, amire egy háztartásban amúgy is szükség van. Más részük államilag támogatott formában elérhető (pl. mankók, kerekesszékek, ortézisek stb.). Sajnos ez utóbbiak esetében az államilag támogatott típus pontosan meghatározott, így akinek az valamilyen ok miatt nem felel meg, szintén a magán úton való beszerzés útjára kényszerül.
 

Gyógyászati segédesztköz vásárlás vagy gyógyászati segédeszköz kölcsönzés?


Végül, de nem utolsósorban van ez gyógyászati segédeszközöknek egy nagy csoportja, amelyek hatalmas összegeket emészthetnek fel (otthoni emelők, mozgató- és tornáztató gépek, járógépek, magasabb színvonalú kerekesszékek, mobil lépcsőzők innovatív típusai). Ezen eszközökkel kapcsolatban jó megoldás a kölcsönzés, különösen abban az esetben, ha csak átmenetileg van szükség rájuk, mert várható, hogy a mozgáskorlátozott személy állapota változik. Előfordulhat olyan helyzet is, amikor a végleges, a beteg számára megvásárolt gép leszállítására várni kell, ilyenkor, az átmeneti időszakra is szükség van segédeszköz kölcsönzésre. További lehetőség, hogy ha gondolkozunk egy drágább, de hasznosnak ítélt gyógyászati segéd eszköz vagy gép beszerzésén, de szeretnénk kipróbálni, mielőtt óriási összegeket fizetünk érte. Ekkor is jól jön egy pár hetes kölcsönzési lehetőség, hogy megbizonyosodjunk, hogy valóban szükségünk van arra a gépre és tényleg az a típus a jó választás.


A gyógyászati segédeszköz  kölcsönzés alternatívájaként felmerül a használt gyógyászati segédeszközvásárlásának lehetősége is. Természetesen ez első sorban nem a testen viselt vagy személyi higiéniai termékekre vonatkozik. A cégek, amelyek személyi akadálymentesítő eszközök másodkézből való forgalmazásával foglalkoznak, nagyon nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a tőlük megvehető eszközök megkíméltek, szép állapotúak és megbízhatóak legyenek. Gyakran ezek a termékek – különösen a gépek – felújításon estek át, így a biztonságosságuk, tartósságuk garantált.


FaXuniL Kft (H-2220 VECSÉS Város utca 2., telefon:+36-30-256-8-255, adószám13017996-2-13)

Google PageRank